OM OSS

PROGRESSION
SPORTS AB

VÅR HISTORIA

Företaget Progression sports startades 2012 av dåvarande SHL tränarna Bert Robertsson och Krister Holm. Bakgrunden var att de ute på isen i den dagliga verksamheten saknade material som stimulerande den indiuella träningen. Krister ville för sin del få tid med målvakterna för individuell träning samtidigt som Bert ville göra skotträningen roligare än att skjuta på ett tomt mål.

Idéen GUNNER föddes.

Efter diverse tester med figurer av trä och plexiglas kom de till slut fram till att polyeten plast bäst motsvarade kraven på hållbarhet från skott av elitspelare. 

När tränarna ställde ut Gunner på isen visade det sig att spelarna stannade betydligt längre på isen efter den ordinarie träningen för att träna just på sina skott. 

En annan positiv effekt var att spelarna inte behövde vara rädda att skada sina egna målvakter med hårda direktskott runt målvaktens huvud/axlar. 

Efter något år kom Krister på idéen med en plastklädd limträbalk som kunde användas som styrare vid målvaktsträning. Balken visade sig också fungera utmärkt som passare för spelare som ville ”valla” och skjuta direktskott. Efter en tid frästes ett spår i dessa balkar och ideén med SCREEN GUY föddes. 

Genom att ställa en siluett av en hockeyspelare fick man fram ett hjälpmedel som både kunde användas vid målvaktsträning (skymda skott) men även för att utespelare kunde träna på att skjuta förbi en figur som ligger i den tänkta skottlinjen.

Efter att Bert lämnade Skellefteå 2019 för andra tränaruppdrag valde Oscar Möller att hoppa på tåget. Oscar hade under flera år själv använt produkterna i sin dagliga träning och tyckte att företagets produkter lockade och att han dessutom hade fler idéer som han ville utveckla…

Vi samarbetar med:

Om du behöver kontakta oss

krister@progressionsports.se